BibliotéKar

A kamarakórus 2003-ban alkalmi formációként alakult a könyvtár zenét szerető munkatársaiból. Az évek során változó tagsággal, de töretlen kedvvel működünk. Már nemcsak könyvtári munkatársak, hanem családtagok, barátok, sőt a hallgatóság soraiból is léptek be a kórusba, így lett a nevünk BibliotéKar. A könyvtári kórus vezetője Balázs Ildikó.

Balázs Ildikó

A kóruséneklés amellett, hogy művészeti kompetenciát fejleszt, nagyfokú koncentrációt és együttműködési készséget kíván. Heti próbák alkalmával készülünk a következő fellépésekre. Az élethosszig tartó tanulást a szolfézsoktatással valósítjuk meg, melyet lelkes tagtársunk Szathmáry Judit tanárnő tart.

Szathmáry Judit

A kórus repertoárja széles: a könnyű reneszánsz és klasszikus kórusművektől a könnyedebb musical és popzeneszámokig terjed. A darabok kiválasztásában meghatározó a tagok zenei ízlése, azt tanuljuk meg, ami megtetszik.

Többnyire a könyvtár rendezvényeit színesítjük éneklésünkkel, de rendszeresen kapunk felkérést külső helyszínre, pl. kiállításmegnyitókra is. Fellépéseink között volt már Költészet napi versfeldolgozás a Művészeti Szalonban, óvodai és nyugdíjas klubos karácsonyünnepség, Ünnepi könyvhét a múzeumudvarban, Békakoncert a Megyeházán, Európa-nap a Kossuth téren. Mind megannyi emlékezetes alkalom, ahány, annyi féle műsorral. Fellépéseinken mindig igazodunk az adott rendezvény igényeihez. A tiszakürti Nyárköszöntő kórustalálkozók visszatérő tagjai vagyunk, mindig nagy örömmel teszünk eleget ennek a felkérésnek. A hagyományos év végi hangversenyünket az ünnepi készülődés mellett baráti hangulat, pozitív energia és sok mosoly jellemzi.

Céljunk, hogy előadásaikkal egy olyan élményt nyújtsunk a hallgatóságnak, ami a felkészülés során minket is inspirál.

BibliotéKar

További képek fellépéseinkről a Verseghy Könyvtár Fotótárában talál.

Tekintse meg aktuális programjainkat az intézmény eseménynaptárában!