2019 novemberében döntés született  a 2019. évi Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díjelnyerésére hirdetett pályázatról

A Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díj adományozásáról szóló 33/2017. (XII. 12.) EMMI rendeletben foglaltak szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019. évben is pályázatot hirdetett a minőségirányítás módszereinek több éves folyamatos alkalmazása, a könyvtárhasználati jog érvényesülése, valamint a könyvtárhasználói elégedettség eredményei terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, magas színvonalú szakmai munkát végző nyilvános könyvtárak Minősített Könyvtár címmel történő elismerésére, valamint a Könyvtári Minőségi Díjra.

A Könyvtári Minőségügyi Szakértői Bizottság a Könyvtári Intézet felkérése alapján elvégezte a jogszabályban előírt helyszíni vizsgálatokat, amelynek keretében a megújult Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szempontjait és a pályázatot benyújtó szervezetek teljesítményének színvonalát és minőségirányítási eredményeit tekintette át.

Fekete Péter kultúráért felelős Államtitkát Úr döntésének értelmében Minősített Könyvtár cím viselésére elismerést nyert intézményünk. A Címek hivatalos átadására a 2020. január 22-ei Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepség keretében került sor.