Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2022-ben is meghirdette a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj pályázatot.

A minősítésekre azon intézmények pályázhatnak, amelyek a minőségfejlesztés, a hatékony munkavégzés területén kimagasló teljesítményt nyújtanak. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a pályázóktól a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a résztvevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét, figyeljenek visszajelzéseikre.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény közművelődési intézményegységeinek munkája került a pályázati eljárás írásbeli és a helyszíni vizsgálatának során fókuszba, ahol valamennyi közművelődési tevékenység színvonalas és minőségközpontú teljesítését vizsgálta a Szakmai Minősítő Testület. Intézményünk három területen, kiállítás, rendezvények és tábor tevékenység eredményes ellátásáért kapta meg a kimagasló elismerést.

Az elismeréseket a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, dr. Hoppál Péter nyújtotta át a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen, 2023. január 21-én, az Országos Széchényi Könyvtár Dísztermében.