Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben meghirdeti a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázati felhívást. A pályázat célja olyan munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Az intézmény 2020-ban “Családra hangolva” címmel nyújtotta be pályázatát. Projektünk pozitív elbírálásban és támogatásban részesült, ezzel megkapta a jogot a „Családbarát munkahely 2020” cím használatára a projekt megvalósítási időszakáig 2021. december 31-ig.

Intézményünk egyik meghatározó erőforrása az itt dolgozó szakembergárda, hiszen nekik köszönhető, hogy a látogatók szívesen térnek be tereinkbe. Prioritás számunkra, hogy a munkavállalóink kiegyensúlyozottak legyenek, meg tudják teremteni a munka és magánélet közötti optimális egyensúlyt. Ennek feltétele, hogy olyan támogató munkakörnyezetet biztosítsunk, ahol érvényesül a családbarát szemlélet, a rugalmas hozzáállás és az intézmény iránti lojalitás. A Családra hangolva projektünk célja, hogy a munkatársak elégedettek, kiegyensúlyozottak, elkötelezettek legyenek, és -nem utolsó sorban- megfelelő munkahelyi teljesítményt nyújtsanak.

A pályázat programelemei a munkatársak véleményére és igényeire alapozva épültek fel. A pályázatnak köszönhetően kialakított rekreációs térben a közösségépítő családi rendezvények, gyermektábor, egyéb rekreációs programok zajlottak. Igény esetén biztosítjuk a home office munkaformát, egészségügyi szűréseket és képzéseket szerveztünk.

Az intézmény családbarát szemléletét a pályázat elnyerése megerősítette, a munkatársak elégedettségét fokozta, és bízunk benne, hogy ezt a látogatóink is tapasztalják majd.