Észt nagyköveti látogatás – 2005. április 13.

A Finnugor Baráti Társaság és az EuroPartner Klub tagjaival találkozott intézményünkben Toivo Tasa úr, az Észt Köztársaság nagykövete. A nagykövet úr tájékoztatást tartott a két nép közötti kapcsolatok fejlődéséről, az együttműködésről, különös tekintettel a két ország Európai Uniós tagságára.
A rendezvény házigazdája Csikász Sándorné volt.

Észt est – 2004. december 9.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és az Országos Idegennyelvű Könyvtár a “Szerelmem vagy te, szép hazám” című rendezvénysorozata keretében ÉSZT ESTET rendezett a könyvtár Verseghy Termében. Az est programja irodalmi összeállítás volt, mely a következő művek alapján készült. Szerkesztette: Csüllög Edina. Rendezte: Formanek Csaba

  • Lydia Koidula: Mu isamaa on minu arm / Szerelmem vagy te, szép hazám!
  • Emil Tode: Piiririik / Határország
  • Mehis Heinsaar: Härra Pauli Kroonikad / Pál úr krónikái

Finn nap – 2004. április 30.

Ezen a napon Magyarországnak az Európai Unióhoz való csatlakozása adta az alkalmat arra, hogy a tagállamok közül Finnországot mutassuk be.
Gyermekrajzokat küldtünk és vártunk finnországi testvérvárosunkból, Riihimäkiből, kiállítottuk a Kalevaláról készült óriás linómetszetet, beszélgettünk a készítőkkel és Kalevala-felolvasást rendeztünk. Este finn népdalokkal bemutatkozott a Könyvtárosok Kórusa is.

Rendezvények Gyermekrajzok

Finn nagyköveti látogatás – 2003. február 13.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Európai Információs Pont által szervezett EuroParnter Klub vendége volt a Finn Köztársaság nagykövete. Ez alkalomból került sor az “Északi fény” címmel rendezendő kiállítás megnyitójára is. A rendezvény társszervezője a Finnugor Baráti Kör volt.

Finn iskolai hét – 2002. február 21.

A Finn Nagykövetség és a szolnoki Finnugor Baráti Kör könyvtárunkban nyitotta meg Finn iskolai hét rendezvénysorozatát. Ez alkalomból került sor a Finn dimenziók c. kiállítás megnyitására is.

Könybemutató – 2001. október 2.

A Városi Művelődési és Zenei Központ Kht., a Finnugor Népek Baráti Köre a Finnugor világörökség c. könyvet mutatta be intézményünk Verseghy-termében. A műsorban közreműködött a Bartók Béla kamarakórus Molnár Éva vezénylésével. Verset dr. Sléder Éva, a Finnugor Baráti Kör tagja mondott.