Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata immár ötödik alkalommal hirdette meg a Szolnok Családbarát Munkahelye cím pályázatot. A cím azokat a munkáltatókat illeti meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény a 200 fő vagy az alatti munkavállalót foglalkoztató Költségvetési Szerv kategóriában Szolnok Családbarát Munkahelye cím elismerésben részesült 2024-ben. A címmel járó díszoklevelet 2024. május 15-én vette át intézményünk igazgatója, Gacov Katalin Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában rendezett ünnepélyes díjátadón.

Az átvett díszoklevéllel az intézményben folyó családbarát gyakorlatot, a munka-magánélet összhangjának megteremtését célzó tevékenységek kialakítását – mint az aktív családi és közösségi programok szervezése, a munka-magánélet összehangolása –  értékelte és ismerte el a város.