Kovácsné Volter Ildikó

Díjazottunk olyan munkakörben dolgozik, ami korábban nem létezett. Szakmai tudása nélkülözhetetlen, biztos hátteret jelent az intézménynek.

A különböző pályázatok pénzügyi részének lebonyolításában, elszámolásában oroszlánrészt vállal, ezek közül kiemelendő az ominózus bérfejlesztési pályázat, ami mindegyik közül a legnehezebb volt. De mondhatnám a családbarát pályázatot is, aminek már a beadásához szükséges adminisztráció, személyügyes számolgatás sem volt egyszerű, nemhogy az elszámolás.

A hat telephelyünk beszerzési, épületkarbantartási, bontási, építési munkáinak koordinálását zökkenőmentesen végzi. Osztályát jól vezeti, sokszor villámhárítóként tompít, közvetít a különböző területek között, arra törekszik, hogy konfliktusmentesen oldják meg az adódó helyzeteket.

Feladatait alázattal, szorgalmasan és magas színvonalon végzi. Munkájára igényes, a határidőket mindig betartja, pedig sokszor azonnal kell cselekedni. Jól alkalmazkodik nem várt helyzetekhez, jogszabály-módosításokhoz, a különböző meghívott előadók rigolyáihoz. Pontosan és alaposan dolgozik, képes rendszerben gondolkodni.

Kedves, csendes és szerény személyiségével könnyű együtt dolgozni, megtalálja a hangot mindenkivel. Végtelen türelemmel kezeli a hozzá érkező munkatársakat, vagy az éppen állást kereső, nem túl kulturált jelentkezőket.

Vajdulákné Fótos Éva

Vajdulákné Fótos Éva munka iránti alázata az első pillanattól kezdve kiemelkedő, a látogatók és a munkatársai elismeréssel, megbecsüléssel beszélnek róla. Évi, amióta az intézmény dolgozója lett, több munkakörben kipróbálta magát, és mindenhol helyt állt. Színes egyéniségével, mosolygós természetével, és a munkához való pozitív hozzáállásával példaként szolgálhat. Közvetlen, nyitott személyiség, akivel jó együtt dolgozni, mindig lehet rá számítani közművelődési és könyvtári területen egyaránt. A kreativitásának semmi sem szab határt, hiszen munkájának nagy részét is a kreatív feladatok tervezése, szervezése és lebonyolítása teszi ki, amit hihetetlen precizitással és odaadással végez napi szinten. Számos szakkör, kézműves foglalkozás tartozik hozzá, így általa rengetegen élhetik át nap-mint nap a hagyományok sokszínűségét, csodáját.

Az intézmény pozitív arculatának öregbítéséhez a külsős helyszíneken való aktív részvétellel nagyban hozzájárul, emellett a belső programok lebonyolításában is nagy szerepet vállal.

Igazi csapattag, aki a fiatalabbakat meghazudtoló lendülettel és lelkesen vág bele minden új feladatba, nehezen mondva nem-et bármilyen ötletre, mindig a sikeres megvalósítás a célja. Végtelen türelmével és szeretetével eléri azt, hogy egyre több családnak legyen erős kötődése a közösségi térhez és a könyvtárhoz, így a helyi társadalom építésében is folyamatosan részt vesz.

Évivel rendkívül jó együtt dolgozni, vidám, fáradhatatlan lendülete minden munkatársára jó hatással van.