Szőke Ildikó és Kiss Edit

Kiss Edit

Mindig a szívén viseli a városrész közösségi életét, ahol a helyi igényekhez igazítva szervezik a programokat. A családias hangulat, a látogatókkal való személyes kapcsolat az alapja a rendezvények sikerének. Munkatársaival összetartó csapatként dolgozik, innovatív kezdeményezéseik pezsgő kulturális életet eredményeznek a lakosságnak.

Az intézmény közművelődési tevékenységének átalakításában, megújításában aktívan részt vesz, nemcsak Szandaszőlősért, hanem minden telephelyünkért is dolgozik. Vezetőként nem csak tervezi, szervezi, hanem meg is valósítja a programokat, ha kell a tűző napon órákig megállás nélkül arcot fest, asztalt pakol és takarít. Munkatársaival kiválóan együttműködő csapatot alkot.

Már 2012-ben elnyerte az intézmény a Minősített Közművelődési Intézmény címet, így volt előzménye a 2022-es pályázatnak. Edit mindkét alkalommal vezetőként irányította a munkát, a cím elnyeréséért talán a legtöbbet tette. Meghatározó volt benne a munkája, megírta a pályázatot, vezeti a Közművelődési munkacsoportot, összefogja a szerteágazó közművelődési tevékenységeinket.

Folyamatosan kepézi magát, az utóbbi években az egyetemi mesterszak mellett közművelődési szakértői és a minőségi pályázattal összefüggő képzésben is részt vett.

Szőke Ildikó

Az elmúlt időszak gyorsan változó és extrém körülményei között gondoskodott a VFK olvasószolgálatának működéséről. Az osztályvezető nélküli osztály működését koordinálta, folyamatosan szervezte.

Az energiaválság miatti területi át-és visszarendezéseket megtervezte, kézben tartotta, közben kezelte a felmerülő nehézségeket, konfliktusokat.

A felnőtt olvasószolgálat működése borult fel a leginkább, de Ő, az olykor spártai körülmények között is gondoskodott arról, hogy az olvasók és a munkatársak a lehető legjobb körülmények között, a lehető legjobb szolgáltatást kapják és nyújtsák.

A személycserék, a gyakori létszámhiány ellenére is megszervezte a folyamatos működést, odafigyelve az egyenlő terhelésre.

Szőke Ildikó ezek mellett nem csak az intézményi, hanem a KSZR folyóirat rendelését is átvette, a kényszer szülte feladatokat is maximális rugalmassággal és szakértelemmel végzi, odafigyelve a pénzügyi kényszerekre és az olvasói igényekre is.

A Humánerőforrás munkacsoport tagjaként aktívan részt vesz a munkatársakat érintő események szervezésében, mint például a kirándulás, vagy az egészségügyi szűrés.

Az elmúlt időszak kiemelt teljesítményén túl személyiségével évek óta meghatározó alappillére a könyvtárnak.

Megoldáskereső, előre mutató gondolkodása, hozzáállása, kitartása például szolgálhat a munkatársak számára.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!