Az Autistákért Szolnokon Civil Társaság és intézményünk 2022. április 23-án rendezte meg az Autizmus Világnapja Szolnokon eseményt, amelynek keretében szakmai előadások, workshopok és autizmus világnapi séta valósult meg az autizmusban érintett családok, személyek és az érdeklődők számára. A programon könyvtárunk AUTISTABARÁT HELY elismerésben részesült, amelyet az Autistákért Szolnokon Civil Társaság adományozott az intézménynek.

“A Verseghy Ferenc Könyvtár és tagintézményei dolgozói autista olvasóit és családtagjait több mint egy évtizede értő és támogató figyelemmel segítik. A dolgozói elfogadáson túl az autizmusbarát szolgáltatások, a közösségi programok és a környezet megjelenítik a számunkra legfontosabbat, az inklúziót.”  – szól az indoklás.

Gálné Weigert Éva, Balogné Szabó Anita és Czakóné Gacov Katalin a díj átvételekor

Intézményünk szemléletében kiemelt helyet kap a társadalmi felelősségvállalás. Az intézmény tevékenységével, eszközrendszerével hozzájárul azon szervezetek, csoportok, közösségek működéséhez, amelyek a fogyatékossággal élőket, szociálisan hátrányos helyzetű személyek érdekeit képviselik. Számos olyan rendezvényt valósítunk meg partnerségben, együttműködésben, ahol a cél a társadalom érzékenyítése vagy az érintett személyek támogatása.

Szolgáltatásaink

Kék sarok különgyűjtemény a Hild Viktor Könyvtárban

Képes összefoglaló a 2022. április 23-i rendezvényről

Szolnok TV helyszíni riportja a szakmai napról