Dr. Korpásné Cserfalvi Katalin

Az ifjúsági részlegben előzmény nélküli tevékenységet végez igen eredményesen. A könyvtári munkafolyamatok elvégzése mellett, szívét-lelkét beleadva szervezi az ifjúságnak szóló programokat, kiállításokat, és működteti klubjait. Munkája nyomán a részlegben pezsgő élet folyik, szerteágazó program- és dokumentumkínálatot biztosít a korosztálynak. Kiváló érzékkel támogatja az ifjúságot, ugyanakkor a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja a körök, közösségek programjainak alakításában. Tevékenysége messze túlnyúlik a munkaidőn, az ifi közösséggel online kapcsolatot tart. A fiatalok kezdeményezésére 2018-ban megszervezte az első SzolnoCon anime találkozót.

Szakmai újításait, tudását országos konferenciákon adja tovább, ezáltal növelve a könyvtár presztizsét. Jó gyakorlatát az Én könyvtáram projekt beválasztotta mintaprojektjei közé. Tevékenységéről szakmai cikkben is hírt ad.

Tudását folyamatosan bővíti. A Szabályozó és Kommunikációs munkacsoportban is teljes erőbedobással dolgozik.

Nála megfelelőbb embert az ifjúsággal való munkára nehezen találhatnánk. Jókedélyű, kedves személyisége minden helyzetben segít a problémák elkerülésében.

Szakmai elhivatottsága, tevékenysége és olvasói elégedettsége alapján méltó, hogy elsőként átvegye Az év könyvtárosa díjat. Példája ösztönözzön bennünket!

Szolnok, 2018. december 10.