Bulbuk Kornélia

Közművelődési területen végzett tevékenysége, aktivitása vitathatatlan, hiszen rövid ittléte alatt számos közösségfejlesztő és innovatív rendezvény megszervezése fűződik már nevéhez.
Szívvel – lélekkel szervezi a helyi kiállításokat. A művészekkel való kapcsolattartás és a művészek sokszor egyedi, már-már különös személyiségének kezelése Kornéliának a kihívás mellett örömet is jelent, hiszen szívügyének tekinti a kiállítók és látogatók elégedettségét. Nagy lendülettel és aprólékos odafigyeléssel vetette bele magát az iskolai közösségi szolgálat koordinálásába. Minden gyereket névről ismer, személyes kapcsolatban vannak és maradnak az ötven óra letelte után is.

Az intézmény minőségfejlesztő munkájában aktívan részt vesz a kommunikációs munkacsoport tagjaként, továbbá szervezője nem csak a szandaszőlősi programokkal kapcsolatos mecenatúra folyamatoknak, de ugyanúgy az intézményi támogatók felkutatásában is sikerrel szerepel.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény hírlevelének a Verseghy streetnek ötletadója és szerkesztője. Rengeteg időt tölt munkaidején túl azzal is, hogy mindenki megelégedésére állítsa össze a hírlevél tartalmát, ami – lássuk be – nem könnyű feladat, s ezzel is szerezzen még több vidám percet mindannyiunk munkájában, nagyban hozzájárulva az egész intézmény közösségi életének ápolásához, fejlesztéséhez.

A médiával való kapcsolattartása és állhatatossága elősegíti azt a jó partneri viszonyt, mely ideális feltételeket teremt egy intézmény számára a láthatóság eléréséhez.

Liával jó együtt dolgozni, vidám, határozott természete jó hatással van kollégáira.

László Cecília

Végtelen türelemmel és higgadtsággal készíti a kreatív anyagokat, melyek annyira egyediek és kifejezőek, hogy országos jó hírük van. Rugalmasan áll minden kéréshez, még nem volt olyan, amit ne tudott volna a lehető legrövidebb időn belül elkészíteni. Munkához való hozzáállását mutatja, hogy sokszor akár hétvégén, vagy késő este is képes kiváló színvonalon alkotni.

Büszkék vagyunk arra, hogy művészi tehetségét az intézményért kamatoztatja, nem csak plakátok, grafikák készítésével, hanem minőségi kiadványok, könyvek szerkesztésével is hozzájárul az intézmény hírnevének öregbítéséért.

Az új intézményi arculat nélküle nem született volna meg.

A Europe Directben végzett munkája kimagasló, neki köszönhetően számos nemzetközi kapcsolatot ápolunk, tolmácsként és fordítóként is megállja a helyét.

Határtalan együttműködési készségével minden hozzá forduló munkatársnak segít, tudását, szellemi termékeit önzetlenül megosztja.

Némethné Matastik Magdolna

Szívét, lelkét odatéve segíti a megyében működő könyvtárakat. Módszertani feladatain túl a vidéki könyvtárosok emberi kapcsolatait is ápolja, türelmesen, alázattal áll hozzá minden kérdéshez, kéréshez. Évről évre képes elmondani ugyanazt, különösen, ami a statisztikai adatokat illeti.

Kidolgozott „Hogyan lesz a könyvkupacból könyvtár?” című jó gyakorlatával az elmúlt év során számos kistelepülésen élő gyermekkel ismertette és szerettette meg a könyvtárat. A települések pedagógusainak elismerését is kivívta, hozzájárulva ezzel az intézmény jó hírnevének növeléséhez. Elkészített tudásanyaga alkalmas arra, hogy széles körben használja a szakma, a mintaprogramját nagy sikerrel alkalmazták az ország több pontján is, különböző könyvtárakban.

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Jász-Nagykun Szolnok megyei szervezete negyedik alkalommal választotta meg elnökének. Az Egyesületben végzett szolgálatával nem csak a tagokért, hanem az egész könyvtárért is sokat tesz.

Könyvtári szakértői tevékenysége alapos és széleskörű, lelkiismeretes munkáját az országos könyvtárszakma is elismeri.