Könyvajánló 0-3 éves korosztály számára

A címre kattintva elérheti online katalógusunkat.

A képek forrása: Libri.hu

 

Campling, Hannah: Ujjbáb Mikulás – Bábozz mese közben!

Szeretné élvezetesebbé tenni a téli estéket? Az Ujjbáb segítségével életre kelnek a történetek, De a báb segítségével a szülők, nagyszülők, vagy a testvérek is viccesebbé tehetik a mesélést.

Dierks, Hannelore: Meséld el nekem a karácsony történetét

Klasszikus karácsonyi történet a legkisebbeknek mesélve. Hangulatos képekkel illusztrált könyv, mely a gyermekek nyelvén meséli el a karácsonyi történetet, Jézus születését a legkisebbek számára.

Klasszikus zenemesék: A diótörő

Kövesd végig Marika varázslatos kalandjait a klasszikus balett meséjén alapuló történetben! Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Csajkovszkij A diótörő című darabja életre keljen!

képes könyvecském

Shorrock, Claire: A piacon

Legkisebbek számára fejlesztett képes lapozó. A picik oldalanként ismerkedhetnek meg a piacon fellelhető sokféle dologgal. Mit lehet vásárolni a pékségben, a virágosnál, a zöldségesnél, a halasnál? A könyvecske két utolsó oldalát kinyitva, a panorámaképen újra megnézegethetjük ezeket a gyerekekkel.

Móricz Zsigmond: Iciri-piciri

Móricz Zsigmond klasszikus versikéje – melyen generációk nőttek fel –  most új köntösben olvasható. Szőnyi Gergely által gyönyörűen illusztrált képeskönyv a legkisebbeknek.

Kiss Judit Ágnes: Apróka sír

Babarókának kistestvére született: Apróka. A pici róka mindig csak sír és sír. Babaróka igazi nagytestvérként megpróbálja megnyugtatni, mindent bevet, hogy jobb kedvre derítse kistestvérét. Sajnos sikertelenül. Vajon ki segíthet elcsitítani Aprókát? A Babaróka sorozat legkisebbeknek szóló lapozójából kiderül.

Kozlowska ,Urszula: Disney Baby – Évszakok

A legkisebbek számára fejlesztett lapozó, a mesehősök segítségével megismerteti a piciket az évszakokkal. A kedves illusztrációkkal és szöveggel megismerhetik az évszakok változását és az időjárást.

Kovács Judit: Kerekítő Manó minimeséi

Kerekítő manóval már biztosan találkoztatok mondókás és mesekönyvben, vagy a Kerekítő foglalkozáson. Ebben a mesekönyvben négy rövid történetet olvashatunk Kerekítő manóról és barátjáról, akik minden évszakban feltalálják magukat.

Gernhäuser, Susanne: Keress, találj, mesélj! – A mi óvodánk

Milyen lesz az első nap az óvodában? Mit is kell ott csinálni? Ezernyi kérdés… Ebből a lapozóból mindent megtudhatnak a picik az óvodáról, mielőtt elindulnának oda.

Berg Judit: A Lengemesék állatai

Berg Judit Lengemeséit szerető családok, legkisebb tagjainak szóló Mini sorozatában megismerthetjük a Lengemesék állatait. Ki kicsoda, hol élnek, és kik a barátaik…

Hemming, Alice: A levéltolvaj

Mókus, aki a történetünk főhőse, egy nap arra ébre, hogy eltűnt egy levél a fájáról. Minden nappal egyre kevesebb falevél van a fán. Megállapítja, hogy lehet más, csak is egy levéltolvaj, aki elviszi a színes leveleket. Megszállottan kutatja, hogy ki lehet, aki eltűnteti az arany és vörös lombkoronát… Ez a kedves rajzokkal illusztrált, vicces mese segít megérteni a piciknek az évszakok változását.

Kinnear, Nicola: Az icipicit bátor nyúl

A külvilág számos kalandot tartogat, de egyben ijesztő is. Benő az icipicit bátor, otthonülő nyuszi válaszút előtt áll. Maradjon-e inkább otthon a biztonságot nyújtó odúban vagy félelmét legyőzve elinduljon-e Réka keresésére? Ez a kedves és vicces történet megmutatja, hogy a barátság minden félelmet felülír.

Kalandra fel! – Állatok

Tudj meg többet az állatokról, ezzel a színes lapozóval! A lap alján található kérdésekre megkapod a választ a kihajtható fülek mögött.

Inkpen, Mick: Kippi játékosdoboza

Kippinek, a kiskutyának eltűnt a kedvenc játéka. Kilyukadt a játékosdoboza, vagyis valaki kirágta. Vajon ki tehette? Ki lehetett, aki elcsente a játékot? A történet végén mindenre fényderül.

Kalandra fel! – A tanyán

Ismerd meg a tanya világát, ezzel a színes lapozóval! A lap alján található kérdésekre megkapod a választ a kihajtható fülek mögött.

Baretti, Sonia: Ki kíván jó éjszakát! (Húzd és mondd!)

Tevékenykedtető lapozó a legkisebbek mozgás és szókincs fejlesztésére.

Told, húzd és feltárul a dupla fülecske, mely megadja a válaszokat a kérdésre. Megtudhatod, hogy ki siet haza, ki őrzi az eget, ki van ébren, ki alszik veled? És mit csinál a kisegér? A sorozatban megjelent kötetek: Erdei állatok, Háziállatok, Vízparti móka, A dzsungelben, Ki játszik a kertben?

Ronne, Nina Nordal: Szürke

Szürke láthatatlannak érzi magát a bátor Piros, a szép Kék és a vicces Sárga mellett. A kislány gyönyörű köveket gyűjt, és egyiket megmutatja Sárgának, aki elszalad vele. Ki segít visszaszerezni? Talán Barna, Zöld, Lila vagy Narancs? A közös játék alatt még a színek nevét is megtanulhatjátok. Mese a barátságról és a színekről.

A kis tigris boldog (Kövesd az ujjaddal!)

Az érzéseink az arcunkra van írva. Jellegzetes vonalak rajzolódnak ki, ha szomorúak, vidámak, mérgesek, félénkek, elégedettek vagy zavarban vagyunk, ha meglepődünk, illetve ha megijedünk. A baba kicsi ujjaival követni tudja a kivágott vonalakat, íveket, s ezzel elősegítjük a szenzomotoros fejlődésüket.

240 esti mese

Féloldalas álomba ringató, rövid mesék a legkisebbeknek. Klasszikus és modern mesék rövidített változatai segítenek a nap lezárásában, a nyugodt alvás előkészítésében, akár több mese is belefér…Szép álmokat!

Tiberg, Joar és Yokoland: Szia, Félelem!

Mindenki fél valamitől. Te mitől félsz? A nagy kutyáktól, az esőtől, a rémálmoktól, a kiabálástól, az iskolától …? De a félelem lehet jó is. Megtaníthatja, mit ne csinálj, hogy ne félj.

Stewart, Amber és Marlow, Layn: Hová lett a szundikendőm?
(Az első évek mérföldkövei)

Nyuszmusz imádja a szundikendőjét, de Nyuszmusz már nagy. Nem ölelgetheti folyton a szundikendőt. Eldugja, nehogy Apuszi, Anyuszi vagy Bátyusz elvegye. De hová? Végül egy titkos helyre teszi. A leszoktatás nehézségeinek megoldására 10 tippet ajánlanak a könyv végén a szerzők. A sorozatban megjelent kötetek: Pocak csak a szedret szereti, Szép álmokat, Brumó! Pisze úszni tanul

Berg Judit: Vilkó és Lile a nádasban – Lengemesék (Lenge mini)

A lengemesék szereplőinek, Vilkónak és Lilének rövid történeteit olvashatjuk a legkisebbeknek szóló, új sorozat kötetében, melyből kiderül, hogy mi köze van egy kék tollnak a barátsághoz, és hogyan lehet megszerettetni a különböző ételek ízét egy válogatós kislánnyal. A sorozatban megjelent már a Vilkó és Lile a tóparton.

Dani-Ördög Dalma: Hip és Hop a kuckóban (Együtt a család – képes olvasókönyv)

Hip és Hop, a két vakond gyermek szorgoskodik a kertben, mikor megérkezik Buborék, a kis egér barátjuk. Hármasban indulnak el a rétre játszani, de hogy hogyan telik a napjuk, kiderül a könyv végére.

Shin, Yujin: Szökevény majmócák

Az állatkerti majmócák elhatározták, hogy megszöknek az állatkertből, és felfedező útra indulnak az őserdőbe. Hogyan telik a napjuk és kikkel találkoznak, kiderül a kihajtható és mozgatható részekkel ellátott képeskönyvből. A sorozat tagja: Tanyasi szökevények

Schulze, Bianca: Ne ébreszd fel a sárkányt!

Az elalvást segítő, interaktív mese Samara Hardy kedves rajzaival. A lényeg: olyan halkan lapozd a könyvet, hogy ne ébredjen fel az alvó sárkány. Ha pedig felébred, akkor gyorsan próbáld visszaaltatni. Ha kell, ringasd vagy énekelj neki altatódalt. A szerző másik kötete – Ki szereti a sárkányt? – elmeséli, hogy miért szomorú a sárkány a várva várt Puszinapon.

Schoenwald, Sophie: Álmodik az állatkert

Menta Márton a sünfáradt sündisznó épp lehunyta szemecskéjét, mikor szokatlan hangot hallott…, majd elindult a galibák sorozata. Hogyan lesz sünelefántfókahangyászszurikátafarkaslajhároroszlángyöngybagolymedvebocsdenevérfáradt Márton, kiderül a kedves rajzokkal illusztrált mesekönyvből mire megvirrad.

Hinton, Stephanie: Mókázz és mixelj! : Vadon élő állatok

A papagájnak tényleg 6 lába van? A majomnak mióta vannak szárnyai? És a gepárd teste tényleg csíkos? Nem? Pedig a könyvet lapozgatva így látszik. Oldalanként egy-egy állatot bemutató ismeretterjesztő képeskönyv érdekessége, hogy a lapjai három részre vágottak, így akár mixelheted is a képeket, vidám perceket eltöltve a könyv olvasgatása közben. Aztán persze kiderül a turpisság! A helyesen összelapozott állatkákat vidám, vicces versike kísér. A játékos lapozó Varró Dani fordításában jelent meg.

Gróh Ilona: Én elmentem a vásárba (Ringató-lapozók sorozat)

A Ringató-lapozók picurkáknak és szüleiknek szóló könyvsorozat, közös mondókázáshoz, énekléshez. Gróh Ilona legismertebb énekekből válogat. Keménytáblás könyvecske, így a legkisebbek is kézbe vehetik. Szepesi Szűcs Barbara színes illusztrációi teszik még vidámabbá.

Pásztohy Panka: Pitypang a zebrán (Pitypang és Lili sorozat)

Pitypang és Lili sorozat legkisebbeknek szóló ismeretterjesztő kiskönyve. Pásztohy Panka saját illusztrációival teszi színesebbé meséjét, mely egyszerű, könnyen érthető történet ezúttal a zebrán való helyes átkelésről

Máli Csaba: Vuk és a számok : ismerd meg a számokat a kisrókával!

A lapozó olvasgatása közben a legkisebb gyerekek is ízelítőt kaphatnak Fekete István és Dargay Attila népszerű mesefigurájának Vuknak történetéből. Közben pedig szinte észrevétlenül megismerkedhetnek a számokkal. Az illusztrációkat Dargay Attila rajzai nyomán a szerző készítette

Marék Veronika: Boribon és az állatok : babakönyv

Marék Veronika jól ismert mackófigurája, Boribon elevenedik meg ebben a kifejezetten babáknak szóló képeskönyvben. Szöveg nélküli, csak illusztrációt tartalmazó, keménykötésű kiskönyv, mely már első nézegetés után is biztos minden kisgyermek kedvence lesz.

Metzger, Wolfgang: Rakd és vidd!

Kétéves kortól ajánljuk a Scolar kiadásában megjelent Rakd és vidd! képeskönyvet. A könyv keményborítású, így a legkisebb gyerekek is könnyen lapozgathatják. Sőt! Interaktív, hiszen az oldalakon kinyitható „ablakocskák” újabb információkat rejtenek. Ha szeretnéd megismertetni gyerkőcöddel a különböző rakodógépek munkáját, akkor ne hagyd ki ezt az igazi fiús képeskönyvet. Vidd és olvasd! Csak ajánlani tudjuk.

Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Mi is az az óvoda, hogyan kell óvodáskodni? Ez bizony nehéz kérdés. Finy Petra az ovikezdésről mesél könyvében, melyet Rippl Renáta kedves rajzai színesítenek.

Busquets, Jordi: Tanya (Ismerd meg az állatokat!)

A kis lapozó színes képei segítségével a tanya állatait ismerhetik meg a legkisebbek. A fülecskék kiemelik a könyv szereplőit, így megkönnyítve a keresést. Két éves kor felett ajánljuk. A sorozat többi tagja: Vadon, Tenger, Dínók

Forrai Katalin: Ének a bölcsődében

Évtizedek óta használják a szülők és nevelők a népköltészetünkből válogatott összeállítást, amely altatódalokat és ölbeli mondókákat tartalmaz az anya és gyermek bensőséges kapcsolatának erősítésére, a gyermek anyanyelvi és zenei készségeinek fejlesztésére.

Lackfi János – J. Kovács Judit: Százérintő

Kortárs szerzők ölbeli játékainak és mondókáinak gyűjteménye, amely alkalmat ad az önfeledt játékra, szeretetteljes simogatásra, cirógatásra, becézgetésre, dögönyözésre. Agócs Írisz illusztrációival.

Peppa és Zsoli zöldségeskertje

Peppa és Zsoli újabb története a veteményesbe kalauzolja el a legkisebbeket. Hogyan lehetnek igazi gazdák? Miért szomjasok a magok? Mire jó a madárijesztő? Kiderül a kis képeskönyvből.

Hogan, Martina: Járművek: Kukucskálós könyv (Babakönyvtár)

Melyik járművet riasztják, ha egy cica nem tud lejönni a fáról? Mi szeli át az óceánt? Mi zakatol a síneken? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel a könyv, és a kis ablak mögötti képek segítenek a válaszadásban.

Proddi, Chiara: Veteményeskert (Montessori: Megismerem a világot)

Hugó, a hernyó, a veteményeskert őre ismerteti meg a legkisebbekkel a kertben termő zöldségeket, gyümölcsöket, kitérve az ízekre és az illatokra. A kis lapozó a Montessori-módszerrel mutatja be a terméseket, közben a kicsik megismerkednek fontos fogalmakkal is.

A sorozatban megjelent kötetek: A kiskert lakói, Érzések

Joyce, Melanie – Wood, Hannah: Kérek szépen

Mit mondunk, ha szeretnénk valamit? Ismered a varázsszót? A képeskönyv kis szereplői sajnos nem ismerik, de az anyukájuk megtanítja nekik. Tanuljátok meg együtt Ti is, nagyon egyszerű! Nem bonyolult abrakadabra, csiribí-csiribá, de még nem is hókuszpókusz, hanem …

Az illedelmes viselkedésre tanítanak a sorozat kötetei: Bocsánat, Köszönöm

Dewdney, Anna: Lám, a láma a karácsonyt várja

Hogyan készül a kisláma a barátaival a karácsonyra? Mi kell ahhoz, hogy igazán örömteli legyen az ünnep? Lapozd át a kis könyvet, s megtudod!

Mindjárt itt a karácsony!

A Disney kiadásában megjelent lapozó alapján kedvenc mesehőseinkkel készülhetünk a karácsonyra. A szép képek megnevezésével bővülhet a picik szókincse és ismerete az adventi időszakról.

Hóc, hóc, katona

Bölcsődések verseskönyve

E számos kiadást megért versantológián generációk nőttek fel. A népköltések és a költők versikéi segítenek elsajátítani az egy-három éveseknek a szépséges anyanyelvünket. Jelen kiadás Pásztohy Panka kedves rajzaival illusztrálva jelent meg.

Itt vagyok, ragyogok! Népmesék a világ minden tájáról – 0-4 éveseknek

Bajzáth Mária válogatásában megjelent legkisebbek népmeséit tartalmazó könyvben a mesék mellett mondókák is helyet kaptak, melyeket elmondhatunk a gyermekkel együtt mesélés előtt. „Csak mesélni kell, ölbe venni a gyereket, mellé bújni, s körül ölelni a meseszóval.” (szerk.) A kötetet a Népmesekincstár mesepedagógiájának módszertani ajánlója zárja.

Bartos Erika: Babóca, a katicalány

Tudod-e, kik a katicalány barátai? Milyenek Babóca bútorai, ruhácskái, játékai? Melyik színeket szereti? Melyik a kedvenc virága? Megtudhatod Bartos Erika legkisebbeknek szóló lapozójából.

Toppantós – Legkisebbek mondókás- és verseskönyve

Lovász Andrea szerkesztésében megjelent gyűjtemény a legkisebbeknek szóló népköltészeti, klasszikus és kortárs írók, költők gyerekirodalmi alkotásainak legjavát tartalmazza. Szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek és pedagógusoknak is ajánljuk.

Berg Judit: Maszat alszik

Két rövid történet Maszatról és Hóchócról: Áramszünet, Maszat alszik. A mesékből kiderül, hogy mit játszhatunk a sötét szobában, ha félünk, illetve az esti elfoglaltságok után hogyan altassuk el a még nem álmos Maszatot.