Új műsort indít a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár a YouTube csatornáján

 

Lehull az álarc

 

Hősök és árulók

Szökés, árulás, szerelmek. Ebben a videóban sorra veszünk minden témát, amitől a regények igazán izgalmasak lesznek.

 

Hogyan éld túl a kiközösítést?

 

Tudsz titkot tartani?

Az Abigél Szabó Magda legnépszerűbb ifjúsági regénye, amely generációk szívébe lopta be magát fordulatos történetével, életteli, szerethető karaktereivel és még valamivel, ami csak az igazi remekművekre jellemző: minden olvasással, minden életkorban mást, egyre többet ad az olvasónak.

 

A 19. század Marvel-hősei

Miben hasonlít Baradlayné és Szűz Mária? Mik A kőszívű ember fiai legfőbb tanulságai? Hogyan érdemes olvasni egy 19. századi klasszikust a 21. században? Mindez, és még sok más érdekesség kiderül az Alapművek Extrákkal következő epizódjából:

Szerkesztő-műsorvezető, vágó: Liska Enikő. Az intrót készítette: Fekete Zoltán. Operatőr: Herczeg Péter © Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény

 

Ha anyád hív, menni kell! 

Ebben a videóban a kötelezőolvasmány-lista egyik legvitatottabb tagjával, Jókai Mór: A kőszívű ember fiai című kötetével, a mű szereplőivel, cselekményével és értelmezésével ismerkedhetünk meg szórakoztató módon.

 

Hogyan olvassunk kötelezőket?

A sorozat beharangozója. 5 alapszabály

A sorozat célja könnyebbé tenni az iskolások életét, összefoglalni a legnépszerűbb klasszikus művek (kötelező olvasmányok) tartalmát, és segíteni a megértésüket.
Jelen videót még a távoktatás kihirdetése előtt forgattuk, most azonban kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a lehető leghatékonyabban, változatos, érdekes tartalmakkal segítsük a diákok otthoni felkészülését.

Szerkesztő-műsorvezető: Liska Enikő. Az intrót készítette: Fekete Zoltán. Operatőr, vágás: Herczeg Péter © Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény