Ebben a küldetésben egy roxforti órán és horcruxvadászaton kell részt venned.

Az óra a számok mágikus tulajdonságaival foglalkozik.

A roxforti óra tananyaga a számmisztika. Jelenleg az M 29 betű–számkombináció jelentését fogjuk elemezni. Ezek a számok negatív vagy pozitív jelentést hordoznak.

A betű–szám kombináció és az összetett számok jelentésével Cheiro okkultista tudós foglalkozott. Az elméletét A számok titkai című könyvében írta le. Ebben a könyvben próbálunk választ találni az M 29 kifejezés számmisztikai jelentésére.

Cheiro, azaz Louis Hamongréf gróf, aki a XVIII-XIX. század fordulóján élt és rengeteget utazott, először írta le a tenyér jellegzetességeit, elhozta Indiából az arcról olvasás tudását. Átalakította Pythagorasz ABC-kulcsát.

 

Házi feladat

Mágikus számok

Mágus

 

 

Mit jelent az M 29?

Cheiro: A számok titkai című könyvében ír a számok mágikus jelentéseiről.

Keresd meg a 29-es számot és küldd el házvezetődnek (86. oldal elemzi a 29-s számot.) .

Segítségül kapsz egy mágikus táblázatot is, amelyben megtalálod az M 29-t.  

Mágikus számokat rejtő táblázat

(A betű-szám kombináció mutatója a 73. oldalon kezdődik.)

Mágikus számokat rejtő táblázat
(A betű-szám kombináció mutatója a 64. oldalon kezdődik.)

  1. Nyisd ki az egyik táblázatot a megfelelő oldalon oldalon.
  2. Keresd meg az M 29 kifejezést betűrendes táblázatban.
  3. A szó mutat egy szótöredékre, amelyet ha összeolvasol a Chiero 29-es összetett számának jelentésével megfejtheted, melyik híres varázslót rejti az M 29.

 

A megfejtést küldd el  Pomona Bimba professzornak.


Horcruxvadászat

hp-voldemort

Voldemort a lelkét 7 darabra hasította szét, hogy halhatatlan maradjon. Ezekből egyet a Hugrabugosoknak kell megtalálniuk. A rövid leírás segít beazonosítani a horcruxot.

Azt mondják kvibli vagyok. Apám mindig ver és kiabál velem. Rabszolgaságban tart. Egyszer úgy is elszököm. Csak vigyen innen valaki jó messzire. Az a fiú nagyon kedves, mindig erre lovagol. Szép és jóképű, mosolyog rám. Nem érdekel, hogy kivagyok. Nem érdekel, hogy mi lóg a nyakamban és bizonyítja honnan származok, nem érdekel az aranyvérűség. El kell mennem innen. Ez a nyaklánc a nyakamban nagyon szép, aranyból van és aranymedál csüng rajta. Biztos sokat ér. Ő és az a fiú a szabadulásom kulcsa.

 

Horcruxvadászat a Grimmauld téren

Válaszolj a kérdésekre!

Horcrux: ………………………………………………….

Eredetileg kié volt?
Kit gyilkolt meg érte?
Rejtekhelye
(Itt rejtette el Voldemort)
Elpusztítója
Elpusztításának eszköze
Ki volt R.A.B.?

A horcrux nevét és képét küldd el házvezetőtöknek és oldd meg a hozzátartozó kérdéseket!

Különböző mágikus növények, azok felhasználásának, illetve gondozásának tudománya.

Mágikus növények és azok készítői

A gyógynövények ismerete miatt a muglik üldözik a boszorkányokat. A varázslatra és gyógyításra képes boszorkányokat megbélyegezik, és kizárólag ártó és rontó hatalmat tulajdonítanak nekik.

A muglitörvények 3 kategóriába sorolják a boszorkányokat.

 

  • malificus – más néven incantator vagy veneficus.  Ők a boszorkányok a gyógynövények erejével gyógyítók, a rontók, a bűbájosok. A malificus büntetése, hogy át kell őket adni az általa megrontott rokonainak, akik tetszés szerinti büntetést mérhetnek rájuk. 
  • sortilegi – jövendőmondók, akik hamuból vagy egyéb más dolgokból jósolnak. Büntetésük korbácsolás.
  • striga – olyan állatalakot ölthet magára mágiával, ami felfalja az embereket vagy vérüket szívja. Az ő büntetésük a kereszt beleégetése a bőrbe ill. pénzbírság vagy halál.

Forrás: Szent István törvényei 

Könnyű kitalálni, melyik kategóriába tartozik az, aki ismeri a gyógyító növények erejét. 

 

Házi feladat malificusoknak:

Meg kell tanulnod a növényeket felismerni és gyógyító hatásukat megtapasztalni.

Ehhez segítségedre lesz a következő mágikus növények azonosítását segítő növényismereti tankönyv.

4 varázsnövénnyel kezdjük. Próbáld meg beazonosítani őket!

  1. A szár hengeres, levél nyeles, ép szélű, a virág alakja 5 tagú és virágzata buga, színe rózsaszín. Kétszikű. Más néven nagyezerjófű vagy erősfű néven is emlegetik. Leveleiből gyógyhatású főzetet készítenek, amely idegerősítő és emésztésjavító.
    Mi a nevem? Gyógyhatásaim?
  2. A szára fás szárú, fehér, repedezett kérgű, barka virágzata van. A levél nyeles, alakja lándzsás. Virága sárga színű. Másik neve Fehér fűz. A fa gyökereinél található járat, a Szellemszállásra vezet. Mi a nevem? Gyógyhatásaim?
  3. A szára hengeres. A levelek tenyeresen osztottak és hosszú nyélen ülnek. Virágai hosszú kocsányon ülve alkotnak virágzatot. Virágzata forgó. A virág színe kék. Másik neve farkasölő sisakvirág. Valóban sisakvirág, mert a virágai összeborulva tényleg sisakot alkotnak. Mi a nevem? Gyógyhatásaim?
  4. A szára hengeres. A levél kapcsolata a szárral ülő. A levél széle ép, levél formája elliptikus vagy kerekded, szórtan helyezkednek el, nyél nélküliek. A levél körülöleli a szárat. Virágai aprók, 5 tagú, magányos, fehér színű. Madárkeserűfű néven is szokták emlegetni, köptetőként kiválóan alkalmazható. A százfülé-főzet egyik összetevője. Mi a nevem? Gyógyhatásaim?

A roxforti óra házi feladatát kötelezően meg kell oldanod és el kell küldened Pomona Bimba professzornak.

 

 

Vissza a Hugrabug Klubhelyiségébe! ♥ Vissza a Roxfort Nagy Termébe!