Magizoológia

 

 

 

Házi feladat

A főnix madarat másképp látták a muglik és másképp a varázslók. Nézzük meg, mit ír az aberdeeni bestiárium a főnixről!

A középkorban a kódexekben latinul írtak a szerzetesek. Vagyis érdemes a főnix latin megfelelőjét beírni a bestiárium keresőjébe. A kiadott szövegből írjátok le, mit írtak a szerzetesek a főnix madárról! Töltsétek le a képét is a kódexből!

 

A roxforti óra házi feladatát kötelezően meg kell oldanod, és el kell küldened Minerva McGalagony professzornak.

 

 

Horcruxvadászat a Tiltott Rengetegben

 

Voldemort a lelkét 7 darabra hasította szét, hogy halhatatlan maradjon. Ezekből egyet a Griffendéleseknek kell megtalálniuk. A rövid leírás segít beazonosítani a horcruxot.

A házban sötétség uralkodott. Természetes dolog ha évek óta elhagyatottan áll. De valami mégis mintha… oh ejnye már hallucinálok is. Nem lehet, hisz nem lakik benne senki. Talán a holdvilág űz velem játékot…..De megint fényesség, lámpafény. Jól van. Lehet, hogy eltévedt valaki. Mégis én vagyok a gondnok. Meg kell néznem. Nagyon sötét van, és ez a furcsa érzés, mintha valaki figyelne. Baljós árnyak látszanak a ház falain. Csak ne félj, ne félj! Nincs itt semmi. Nem lehet itt senki. Hoppá ott világít egy lámpa. Az emeleti szobából jön. Olyan ismerős a hang. Menekülj, fuss! Fényesség, villanás és újra üres sötétség.”

 

 

Horcrux:
Kié volt?
Kit gyilkolt meg érte?
Miért volt rá szüksége Voldemortnak a 4. kötetben?
Elpusztítója: 
Elpusztításának eszköze: 
Milyen nemű?

 

 

A horcrux nevét és a képét küldd el a házvezetődnek és oldd meg a hozzá tartozó kérdéseket!

Vissza a Griffendél klubhelyiségébe!Vissza a Roxfort Nagytermébe!