Tekergők térképeReméljük, hogy felkészültél az első hét viszontagságaira.

Kezdjük is el!

Minden héten rendelkezésedre áll a Tekergők térképe, amin megtalálod a küldetéseidet.

A megoldásokat vissza kell küldened a házvezetődnek.

E heti küldetéseid:

  • egy roxforti óra (rúnaismeret) horcruxvadászattal,
  • legendás állatok megtalálása,
  • egy kreatív feladat.

Keresd a küldetéseket a Tekergők térképén és kattints rá! Roxfortban 7 titkos alagút található, amelyből több ismeretlen. Az egyik ilyen Bolyhoska Tiltott folyosója. Akkor használd, ha a Tekergők térképén nem tudsz továbbhaladni.

Kreatív feladat

Fanfiction írása vagy fejezd be a történetet! A befejezéskor mindenképpen vedd figyelembe Rita Vitriol írását is!

Ami a Bogar bárd meséiből kimaradt…
Hermione Granger fordítása

Dongó

A varázslóközösség kis boszorkányai, varázslói örömmel jártak a roxforti szakiskolába, hiszen nem csak élményekben gazdag kalandokban volt részük, de megtanulták használni a varázsigéket, és igazán jó varázslókká váltak az idők folyamán.
Katinka, a kis boszorkány a szakiskola egyik elsős növendéke volt. Szívesen időzött a természetben. Nem igazán a növények, hanem az állatok érdekelték. Minden állatnak nagy barátja volt, különösen kedvelte a baglyokat. Egyik nap kalandozásai közepette betévedt a Tiltott Rengetegbe, amelynek szélén egy sérült kis bagolyra bukkant. De nem ám valamilyen bestiát vagy varászlatos lényt talált, hanem a mugli világból származó kis baglyot. Ekkor még gyakran előfordult, hogy a muglivilágban élők betévedtek a varázsvilág területére. A varázsvilág vezetői nem tartották fontosnak, hogy erős varázsigékkel elzárják a világokat egymástól.
A kis bagoly a fúriafűzzel találkozott, nem tudva, hogy nem átlagos fűzfáról van szó.
Sajnos, csúnyán megsérült. Katinka megsajnálta, és titokban a Roxfortba vitte. A kis bagoly hálából elárulta, hogy a neve Dongó.


Katinka nem merte a hálótermében tartani, mivel nem tudta, hogy reagálnak társai az emberi világból származó kis bagolyra. Inkább elrejtette a Roxfort könyvtárában. A könyvtár zárolt része több szempontból is jó helynek tűnt, egyrészt erre a részére ritkán jött be valaki, másrészt sok bölcsesség és okosság lakozott a könyvekben. Főleg a bájitaltanos könyvekben, amelyeket szintén a könyvtár zárolt részlegében helyeztek el. Katinka meg akarta gyógyítani új kedvencét, de a zárolt részbe csak egy tanár írásbeli engedélyével lehetett bejutni. Katinka elment, hogy engedélyt szerezzen kedves tanárától, Bimba Pomona professzortól. Arra gondolt, ha esetleg mégsem sikerül engedélyt kapnia, a professzor biztos tud olyan gyógynövényt ajánlani, ami meggyógyítja a kis bagolyt.
Addig arra kérte Dongót, legyen jó, ne tegyen semmi rosszat a könyvtárban, és főleg ne hívja fel magára figyelmet.
Dongó magára maradt és körbenézett. Ahogy a nap egyre lejjebb kúszott az égen, igen furcsa árnyakat rajzolt az ódon falakra. A tiltott könyvek a könyvtár túlsó végében voltak elhelyezve, csak egy kordon választotta el a könyvtár többi részétől. A holdvilág kísértetiesen világította meg a könyveket, amelyeken a megfakult arany feliratok különböző nyelveken íródtak. A könyvek sugdolóztak. Azt akarták tudni, hogy milyen lény került be közéjük és mi okból.
Dongó nem ijedt meg tőlük. Egyenként kihúzogatta őket, persze visszatenni már nem tudta. A könyvek csatos bőrkötésük miatt igen nehezek voltak, amelyet Dongó sérült szárnya nem bírt el. Hangos puffanással estek a földre, porfelhő szállt a levegőben. A leesett könyvek legtöbbje kinyílt, felfedve a bennük rejlő titkokat. Dongót ezek a dolgok nem izgatták, csak pakolt, csak szedte a könyveket, térképeket, és ide-oda hurcolászta őket. Az üresen tátongó polcokon egy megsárgult papírt vett észre. Kíváncsi lett. Óvatosan kihajtotta, majd izgalmas dolgot fedezett fel benne. Apró lábnyomok haladtak felfelé és oldalt a térképen.

A küldetés első részeként meg kell keresni a térképet, amelyet Dongó megtalált. A küldetés további része ebben a térképben lesz megtalálható.
Hogy mi történt Dongóval? Sikerrel járt-e Katinka, a kis boszorka? A mesét nem fejeztük be, de megkérünk téged, hogy te fejezd be, és küldd el nekünk!

 

A kreatív feladat megoldását küldd vissza Minerva McGalagony professzornak!

 

Tekergők térképe

Harry előszeretettel használja a térképet barátai és ellenségei nyomon követesére a kastélyon belül. A térkép különböző helyszínein rejtettünk el piktogramokat. Ezek egy-egy küldetést jelölnek.

Az adott helyszínen megoldandó küldetéseket piktogramokkal jelöltük a térképeken, ezek segítenek a játékosoknak, hogy mit keressenek.


A küldetéseket és a kreatív feladatot Minerva McGalagony professzor értékeli, és határozza meg a galleonok számát.

Első hét küldetései a Tekergők térképén:

Tekergők térképe

Runaismeret legendasallatok

Jelmagyarázat:

1. Roxforti óra és horxruxvadászat Roxforti tantárgyak nevei
2. Legendás állatok megtalálása Göthe Salmander bőröndje
3. Szabadítsuk ki Dobbyt! M.A.J.O.M. jelvény
4. RBF-vizsgafeladatok nyitott könyv

 

Vissza a Griffendél klubhelyiségébe!Vissza a Roxfort Nagytermébe!  ♥ Bolyhoska Tiltott folyósója