Ebben a küldetésben egy roxforti órán és horcruxvadászaton kell részt venned.

A Szárnyas Vadkan emeletén elhangzott egy jóslat, amelyet lejegyeztek, és sokáig a Mágiaügyi Minisztérium archívumában őriztek.

A jóslat így hangzott:

 „Közeledik az Egyetlen, aki diadalmaskodhat a Sötét Nagyúr fölött … azoknak születik, akik háromszor dacoltak vele, s a hetedik hónap halála szüli őt … A Sötét Nagyúr egyenrangúként jelöli meg, de benne olyan erő lakik, amit a Nagyúr nem ismer. És egyikük meghal a másik keze által, mert nem élhet az egyik, míg él a másik … Az Egyetlent, aki diadalmaskodhat a Sötét Nagyúr fölött, a hetedik hónap halála szüli …” Sybill Patricia Trelawney

 

Házi feladat:

Sybill jóslatának helyes értelmezése Voldemort gonosz titkának a leleplezését is jelenti. Kérlek, próbáljátok meg helyesen értelmezni és küldjétek el.

 

Mágikus számok

Mágus

A roxforti tantárgyak nevei egy-egy mágikus számot rejtenek. Ezek a számok negatív vagy pozitív jelentést hordoznak.

Segítségül kapsz egy táblázatot amelyet, ha jól értelmezel, megkapsz egy mágikus számot. A helyes szám megtalálásához használd a jóslás szinonima neveit!

Mágikus számokat rejtő táblázat: (A betűrendes szómutató a 45. oldalon kezdődik.)

Mágikus számokat rejtő táblázat: (A betűrendes szómutató a 38. oldalon kezdődik.)

  • Nyisd ki valamelyik táblázatot a megfelelő oldalon.
  • Gondold végig a jóslástant, hogyan mondanád másképp.
  • Keresd meg a szót a betűrendes táblázatban.
  • A szó mutat egy számra, amelynek a mágikus jelentését kell megtalálnod a maja naptárban.

 


Tzolkin – 260 napos Galaktikus Naptár

Tzolkin naptár

 

A előbbiekben megfejtett szám mágikus jelentését keresd a Maja naptárban!

A maják rendkívül pontos naptárt állítottak össze. Sokkal korábban fejlesztették ki, mint ahogyan a Julianus vagy a Gergely-naptár létezett. A maja naptár a természetesen előforduló energiaciklusokon alapul, és szoros kapcsolatban áll a Föld Anyával, a Nappal és a Fiastyúkkal. A maják tudtak sok olyan ciklusról, amely a Földön előfordul. Felismerték az energia 13-napos ciklusát, amely a galaktikus forrásokból származik; és ismerték a 20-napos energiaciklust, ami pedig a Napból származik.

Tzolkin naptáruk 260 napos, 13-szor 20 napos hónap, amelyet szent kör néven említettek. Ez párhuzamosan számlál a teljes évvel. 260 nap alatt kerüli meg a Vénusz a Földet. 

A szám megfejtéséhez használd ezt a linket.

 

 

 

A roxforti óra házi feladatát kötelezően meg kell oldanod és el kell küldened Filius Flitwicknek.

 


Horcruxvadászat a Szükség Szobájában

Voldemort a lelkét 7 darabra hasította szét, hogy halhatatlan maradjon. Ezekből egyet a Hollóhátasoknak kell megtalálniuk. A rövid leírás segít beazonosítani a horcruxot.

„Szeretném a lányomat látni. Haldoklom. Nem szeretnék úgy meghalni, hogy nem látom őt. Vissza kell kérnem, amit elvitt tőlem. Idetartozik, itt a helye. Különben is mit fognak mondani a többiek. Utána kell küldenem valakit, aki visszahozza hozzám.

Gyönyörű ez a márványszobor, engem ábrázol, amikor még szép voltam, és ott volt velem az, amit a lányom galád módon ellopott tőlem. A belevésett szavak mennyire igazak: „Magad azzal ékesíted. ha elmédet élesíted.”

 

Válaszolj a kérdésekre!

Horcrux: ………………………………………………….

Eredetileg kié volt?  
Kit gyilkolt meg érte?  
Utolsó rejtekhelye  
Elpusztítója  
Elpusztításának eszköze  
Ki lopta el legelőször?  

 

A horcrux nevét és képét küld el házvezetődnek valamint a megoldott hozzátartozó kérdéseket!

 

Vissza a Hollóhát Klubhelyiségébe!  Vissza a Roxfort Nagytermébe!