Eszenyi Anita hosszú évek óta a könyvtár meghatározó személyisége. Régóta a látogatók között dolgozik, így jól ismeri az olvasók gondját-baját.  Igyekszik ott segíteni nekik a problémáik megoldásában, ahol tud. Bármilyen élethelyzetben van, az olvasókhoz való hozzáállása mindig pozitív.

Ebben az évben új feladatkörben kellett bizonyítania, és nagyon sokat tett azért, hogy a kölcsönzőpult működőképes legyen. A COVID-19 alatt a kölcsönző csoport nagyszerűen helytállt a Verseghy pakk szolgáltatás lebonyolításában. Gyors gondolkodása, megoldáskereső hozzáállása miatt elismeréssel tekintenek rá munkatársai is.

Nagyon sokoldalú kolléganő, ez megmutatkozik szervezőképességében is. Ő a munkatársi közösség egyik mozgatórugója, mosolygós természetét mind a kollégák, mind az olvasók szeretik. Mindezek mellett heti rendszerességgel végzett önkéntes munkát az Országos Mentőszolgálatnál.

Példája ösztönözzön mindannyiunkat!

A díj átadására 2022. január 14-én, bensőséges ünnepség keretében került sor, a szavazólapra felkerült másik jelölt, Horváth Andrea szintén kapott díszoklevelet és könyvjutalmat.