hollohat

Reméljük felkészültél az első hét viszontagságaira.

Kezdjük is el!

Minden héten rendelkezésedre áll a Tekergők térképe, amin megtalálod a küldetéseidet.

Ezeknek a megoldásait kell visszaküldeni a házvezetődnek.

A heti küldetéseid:

  • egy roxforti óra (mugliismeret) horcruxvadászattal,
  • legendás állatok megtalálása,
  • egy kreatív feladat.

Keresd a küldetéseid a Tekergők térképén és kattints rá! Roxfortban 7 titkos alagút található, amelyből több ismeretlen. Az egyik ilyen Bolyhoska Tiltott folyosója. Akkor használd, ha a Tekergők térképén nem tudsz továbbhaladni.

 

Kreatív feladatok

Fancfiction írása vagy fejezd be a történetet!

A befejezéskor mindenképpen vedd figyelembe Tom Denem naplójában írtakat is.

Tom Rowle Denem naplója 1942. október 23. Ma történt valami, ami komolyan elgondolkoztatott. Megjelent egy lény, ő a jel, aki megmutatja az utat. Most már elkezdhetem azt, amire egész életemben készültem. Végre az örökébe léphetek. Az ereklyéket sürgősen meg kell találnom. Felkészültem és meg tudom tenni. Képes vagyok rá. Én Mardekár Malazár utódja méltó leszek a nevemre és megmutatom a világnak, hogy mire képes egy ősi varázsló család sarja. A mai napot mostantól mindenki ünnepelni fogja. Elkezdődött…

Ami a Bogar Bárd meséből kimaradt…

Hermione Ganger fordítása

Dongó

A varázsló közösség kis boszorkányai, varázslói örömmel jártak a roxforti szakiskolába, hiszen nem csak élményekben gazdag kalandokban volt részük, de megtanulták használni a varázsigéket, és igazán jó varázslókká váltak az idők folyamán.

Katinka a kis boszorkány a szakiskola egyik elsős növendéke volt. Szívesen időzött a természetben. Nem igazán a növények, hanem az állatok érdekelték. Minden állatnak nagy barátja volt különösen kedvelte a baglyokat. Egyik nap kalandozásai közepette betévedt a Tiltott Rengetegbe, amelynek szélén egy sérült kis bagolyra bukkant. De nem ám valamilyen bestiát vagy varászlatos lényt talált, hanem a mugli világból származó kis baglyot. Ekkor még gyakran előfordult, hogy a mugli világban élők betévedtek a varázsvilág területére. A varázsvilág vezetői nem tartották fontosnak, hogy erős varázsigékkel elzárják a világokat egymástól.

A kis bagoly a fúriafűzzel találkozott nem tudva, hogy nem átlagos fűzfáról van szó.

Sajnos csúnyán megsérült. Katinka megsajnálta, és titokban a Roxfortba vitte. A kis bagoly hálából elárulta, hogy a neve Dongó.

Katinka nem merte a hálótermében tartani, mivel nem tudta, hogy reagálnak társai az emberi világból származó kis bagolyra. Inkább elrejtette a Roxfort könyvtárában. A könyvtár zárolt része több szempontból is jó helynek tűnt, egyrészt erre a részére ritkán jött be valaki, másrészt sok bölcsesség és okosság lakozott a könyvekben. Főleg a bájitaltanos könyvekben, amelyeket szintén a könyvtár zárolt részlegében helyeztek el. Katinka meg akarta gyógyítani új kedvencét, de a zárolt részbe csak egy tanár írásbeli engedélyével lehetett bejutni. Katinka elment, hogy engedélyt szerezzen kedves tanárjától Bimba Pomona professzortól. Arra gondolt, ha esetleg mégsem sikerül engedélyt kapnia, a professzor biztos tud olyan gyógynövényt ajánlani, ami meggyógyítja a kis bagolyt.

Addig arra kérte Dongót, legyen jó, ne tegyen semmi rosszat a könyvtárban, és főleg ne hívja fel magára figyelmet.

Dongó magára maradt és körbenézett. Ahogy a nap egyre lejjebb kúszott az égen, igen furcsa árnyakat rajzolt az ódon falakra. A tiltott könyvek a könyvtár túlsó végében voltak elhelyezve, csak egy kordon választotta el a könyvtár többi részétől. A holdvilág kísértetiesen világította meg a könyveket, amelyeken a megfakult arany feliratok különböző nyelveken íródtak. A könyvek sugdolóztak. Azt akarták tudni, hogy milyen lény került be közéjük és mi okból.

Dongó nem ijedt meg tőlük. Egyenként kihúzogatta őket, persze visszatenni már nem tudta. A könyvek csatos bőrkötésük miatt igen nehezek voltak, amelyet Dongó sérült szárnya nem bírt el. Hangos puffanással estek a földre, porfelhő szállt a levegőben. A leesett könyvek legtöbbje kinyílt, felfedve a bennük rejlő titkokat. Dongót ezek a dolgok nem izgatták, csak pakolt, csak szedte a könyveket, térképeket, és ide-oda hurcolászta őket. Az üresen tátongó polcokon egy megsárgult papírt vett észre. Kíváncsi lett. Óvatosan kihajtotta, majd izgalmas dolgot fedezett fel benne. Apró lábnyomok haladtak felfelé és oldalt a térképen.

A küldetés első részeként meg kell keresni a térképet, amelyet Dongó megtalált. A küldetés további része ebben a térképben lesz megtalálható.

Hogy mi történt Dongóval? Sikerrel járt-e Katinka, a kis boszorka? A mesét nem fejeztük be, de megkérünk téged, hogy te fejezd be, és küld el nekünk!


Tekergők térképe

Harry előszeretettel használja a térképet barátai és ellenségei nyomon követesére a kastélyon belül. A térkép különböző helyszínein rejtettünk el piktogrammokat. Ezek egy-egy küldetést jelölnek.

Az adott helyszínen megoldandó küldetéseket piktogramokkal jelöltük a térképeken, ezek segítenek a játékosoknak, hogy mit keressenek.

 

A küldetéseket Filius Flitwick professzor értékeli, és határozza meg a galleonok számát.

A kreatív feladatok a kézügyességre és a kreativitásra alapoz. Itt egy feladatot kell megoldani, alkalmanként mindig mást.

Ezt is a klubhelyiség házvezetője értékeli, és határozza meg a galleonok számát.

 

Első hét küldetései a Tekergők térképén:

hollóhát térképe

Magiaugy roxfort tiltottrengeteg

Jelmagyarázat

1. Roxforti óra horxruxvadászattal Roxforti tantárgyak nevei
2. Legendás állatok megtalálása Göthe Salmander bőröndje
3. Szabadítsuk ki Dobbyt! M.A.J.O.M. jelvény
4. RBF-vizsgafeladatok nyitott könyv

 

Vissza a Hollóhát klubhelyiségébe!♥ Vissza a Roxfort Nagytermébe!  ♥ Bolyhoska Tiltott folyósója