Gyermekkönyvtár

 

Az ajándék c. bábelőadásra kérjük regisztráljon ITT!


 


 

Üdvözlünk a könyvek varázslatos birodalmában!

Címünk: Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény gyermekkönyvtára

Elérhetőségeink:

Nyitva tartásunk:

hétfő zárva
kedd 9:00-18:00
szerda
csütörtök 9:00-19:00
péntek 9:00-18:00
szombat 9:00-13:00
vasárnap zárva

Könyvtárosaink:

Hogyan iratkozhatsz be?

Ha még nem vagy 16 éves, akkor ingyenesen iratkozhatsz be könyvtárunkba. A család egyik felnőtt tagjának anyagi felelősséget kell vállalnia érted, az ő írásos engedélye szükséges a beiratkozásodhoz. A könyvtári tagságodról pedig igazolványt, azaz olvasójegyet kapsz.

A beiratkozástól számított 1 évig érvényes az olvasójegyed. Ha szeretnél nálunk olvasni és kölcsönözni, akkor az olvasójegyedet évenként meg kell újítanod. A könyvtárunk csak olvasójeggyel látogatható, ezért minden alkalommal hozd magaddal!

Ha szüleid és a testvéred elkisér és nincs érvényes olvasójegyük, váltsatok családi olvasójegyet, amelyet közösen és külön-külön is használhattok, ha a könyvtárba jártok és könyvet kölcsönöztök.

Kölcsönzés

A könyveket 4 hétre kölcsönözheted ki. A könyvtári könyvek mások számára is érdekesek, fontosak, ezért a kölcsönzési határidőt be kell tartanod. Abban az esetben, ha más olvasó nem jegyeztette elő a könyvet, amit szeretnél még magadnál tartani - akár telefonon, akár személyesen - kétszer kérheted a határidő meghosszabítását. Ha a határidőt nem tartod be - késedelmi díjat kell fizetned!

Számítógéphasználat

Információszerzés számítógép és Internet nélkül ma már elképzelhetetlen. A gyermekkönyvtárban  az Internet hozzáférés, a könyvtár elektronikus katalógusában való keresgélés az új technikákat megismerni vágyókat és abban már ügyes olvasókat is szolgálja.

Igény szerint nyomtathatsz is a számítógépen talált információból térítés ellenében.